Преди да изтрезне през 2009 г., Пейн попада в групата на оцелелите

[lte-social]

Преди да изтрезне през 2009 г., Пейн попада в групата на оцелелите

Видеоклиповете и снимките могат да бъдат докторирани по начини, по които много експерти биха имали трудности при идентифицирането. Предстои ни нова и далеч по -стресираща ера на измама? Имаме ли нужда от нови защитни умения? 

DLS: Всяко подобрение в комуникацията също представлява подобрена среда за разпространение на лъжи и новите технологии не са изключение. Истината и лъжите са заключени в надпревара във въоръжаването и не е ясно кой от тях, ако и единият, ще триумфира.

EH: Какво можете да направите, за да се предпазите от прожекторите, ако се появят издайническите знаци?

DLS: Не можете да бъдете осветени, ако не го вземете на борда. Хората се дезориентират, когато вземат неща на борда и купуват. Това може да помогне да се получи гледната точка на доверен приятел, но разбира се, това не е надеждно. Можете също така да изразите притесненията си на лицето, за което подозирате, че ви осветява. Ако този човек не ви приема сериозно, това е много лош знак.

EH: Има ли нещо друго, което да ни защити?

DLS: Първо, мисля, че образованието е от съществено значение. Не можете успешно да се преборите с измамата, освен ако не знаете защо това, което знаете, че е истина, всъщност е вярно. Ставайки жертва на теориите на конспирацията и явно фалшиви обяснения, процъфтява в мрака на невежеството. И това изисква подкрепа за нашите образователни институции-адекватно финансиране за училища от К-12 и адекватно заплащане за учители, достъпно висше образование, достъпно за обикновените американци, и спиране на гниенето на колежите и университетите, които се превръщат в малко повече от центрове за обучение на работа.

Свободата на словото също е от съществено значение. Правната защита, която ни позволява да предизвикваме онези, които биха искали да ни заблудят и експлоатират, е жизненоважна, но освен ако нямаме достатъчно добре образовано, проницателно население, свободата на словото не е адекватна.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в стреса

Психично здраве 2020 накратко: Психиатър размишлява върху една година терапия

От професионална гледна точка 2020 винаги ще се помни като годината, в която се сблъскаха пандемията и политическият стрес.

От Алисън Йънг, MD, 16 февруари 2021 г.

Най -добрите продукти за облекчаване на стреса и тревожността

Ето 10 притурки, устройства, приложения и книги, които да ви помогнат да поемете дълбоко дъх, да медитирате и да се освободите от стреса в тези стресови времена.

От Hedy Marks 29 януари 2021 г.

Хаос в Капитолия: Как се справяте, когато станете свидетели на насилие и травма – дори отдалеч?

Ядосаните тълпи, тероризиращи сградата на Капитолия, излагат националните законодатели на ниво на травма и стрес, които повечето никога досега не са изпитвали. Но какво. . .

От Patrice A. Harris, MD, MA, FAPAJ, 7 януари 2021 г.

7 стратегии за справяне с изборния стрес

Оставете телефона си, смейте се с приятели и гласувайте на 3 ноември.

От Кейтлин Съливан, 17 септември 2020 г.

7 най -добри добавки, които могат да помогнат за намаляване на стреса – и 1 за избягване

Намаляването на стреса е важна част от доброто здраве, но може ли приемането на добавки да помогне? Разберете кои могат да помогнат и кои трябва да избягвате.

От Лори А. Парч 25 юни 2020 г.

Брус Макюен, пионер изследовател на стреса, умира на 81 години

Уважаемият невролог беше един от основателите на консултативния съвет на Wellness Wellness.

От Марго Слейд, 15 януари 2020 г.

Д-р Джанис Киколт-Глейзър: QA за връзката на стреса с метаболизма, брака и грижите

Никъде потенциалните щети не са по -големи, отколкото когато хроничният стрес включва лични отношения и тежко заболяване. И все пак дори тогава доказаните стратегии могат. . .

От Сюзън К. Трейман, 16 май 2019 г.

Д-р Франк Фарли: QA относно поемащите риск в епоха на стрес поради несигурност

Проучването защо някои хора предефинират ситуациите, предизвикващи стрес, като възможности за положителни действия, може да ни помогне всички да гледаме на промяната по-скоро на тръпка, отколкото на заплаха. . .

От Сюзън К. Трейман, 29 април 2019 г.

Топ 5 съвета на кралица Латифа за намаляване на стреса

Everyday Health седи с актрисата и рапъра, за да говори за щастие, здраве и намиране на баланс.

От Анна Брукс, 14 март 2019 г.

Амит Суд, доктор по медицина: QA за намиране на устойчивост на хроничен стрес чрез неврологията

Създателят на Resilient Mind на Clinic Mayo разширява своята програма в световен мащаб, насърчава благосъстоянието, използвайки благодарност, забелязвайки новост, а не се опитва да се подобри. . .

От Сюзън К. Трейман, 14 февруари 2019 г. “

Чернокожите американци имат най-бързо нарастващия процент смъртни случаи от синтетични опиати в страната в момента, но често им е по-трудно да получат достъп до възможности за лечение. iStock (2)

Епидемията от опиоиди привлича все по -голямо внимание от страна на служителите на общественото здраве през последните две десетилетия, но на кого са помогнали интервенциите до голяма степен зависи от класа и расата. В резултат на това чернокожите американци са изоставени, тъй като възможностите за лечение са по -достъпни за белите общности, отколкото за цветните общности. А броят на чернокожите американци, умиращи от предозиране с опиати, се увеличава.

Доклад на Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, публикуван през февруари 2020 г., установи, че чернокожите американци имат най-бързо нарастващите нива на смъртност от синтетични опиоиди в страната. Този клас опиоиди, който включва фентанил, са отговорни за близо 60 процента от всички опиоидни смъртни случаи в страната, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Подобна статистика показва, че подходът за справяне с опиоидната криза не помага на всички справедливо. „Трябва да вземем многопластов поглед върху всички сили, които са работили съвместно, за да създадат опиоидната криза, каквато я познаваме“, казва д -р Хелена Б. Хансен, доцент по психология в Нюйоркския университет в Лангоне Здраве в потенциалекс състав Ню Йорк Сити.

Това е нещо, което 52 -годишната Колет Пейн е преживяла от първа ръка. Colette PayneJustLeadershipUSA Когато беше на 11, тя се премести със семейството си в жилищния проект Ida B. Wells в квартал Bronzeville в южната част на Чикаго. Четири години по -късно тя се озова в затвора за първи път. Няколко години след това, на 17 години, Пейн се пристрасти към хероина, в разгара на това, което епидемиолозите често наричат ​​първата епидемия от хероин.

Според д -р Андрю Колодни, медицински директор по изследване на опиоидната политика в Училището за социална политика и управление на Хелер в Университета Брандейс в Уолтъм, Масачузетс, въпреки че настоящата епидемия е нарисувана рано като тази, която засяга младите бели американци, има три различни групи, страдащи от настоящата опиоидна криза.

Според него една от тези групи е непропорционално бяла. „Тази група е по -възрастна, на петдесет и повече години и е по -вероятно да пребивава в градски райони, които бяха силно засегнати от хероин през 70 -те и 80 -те години. Тези хора наистина са оцелели от тази епидемия “, казва д -р Колодни. Преди да изтрезне през 2009 г., Пейн попада в групата на оцелелите. Според Колодни, хората от тази група често остават без достъп до необходимото лечение.

Това се дължи отчасти на начина, по който се говори за настоящата епидемия. Редовно се описва, че се захранва от хапчета с рецепта, които засягат предимно белите общности, казва д -р Хансен. Проучване, публикувано през септември 2018 г. в списание Epidemiology, установи, че на чернокожите американци са били предписани опиоиди с рецепта на много по -ниски проценти от белите американци. В резултат на това чернокожите американци бяха по -рядко пристрастени към опиоидите с рецепта.

Но докато опиоидите, отпускани с рецепта, оцветяват епидемията по време на ранните спорове и фокусират вниманието си върху белите американци, Хансен казва, че хероинът и синтетичните опиоиди, включително фентанил, стоят зад нарастването на смъртните случаи поради предозиране с опиоиди през последните години (тенденция, която се отрази и на белите и чернокожи американци). И тъй като това е от началото на опиоидната епидемия, отговорът изостави чернокожите американци.

Белите хора имат несъразмерно по -голям достъп до рецепта

Според Chinazo Cunningham, MD, професор по медицина в здравната система Montefiore в Бронкс, Ню Йорк, няма лечение за пристрастяване, но повечето хора могат да се справят ефективно, ако имат достъп до определени лекарства.

„Лекарствата са най -ефективното лечение и колкото по -дълго хората приемат лекарства, толкова по -дълго е вероятно да успеят да лекуват състоянието си“, казва тя.

Хората обаче обикновено не получават необходимото лечение. Проучване, публикувано през май 2020 г. в JAMA Network Open, изследва данни за здравноосигурителни искове от близо 6500 души, лекувани в Съединените щати от нефатално предозиране с опиоиди. Изследователите установяват, че много малко пациенти са получили последващи грижи, свързани със пристрастяването, в рамките на 90 дни след лечение с предозиране-по-малко от 17 %-и че чернокожите пациенти са наполовина по-склонни да получат последващо лечение от белите пациенти.

Според Pooja Lagisetty, доктор по медицина, асистент по вътрешни болести в Института за здравна политика и иновации в Университета на Мичиган в Ан Арбър, това е сложен въпрос, изпълнен със структурен расизъм, но начело е достъпът до лекарства.

Д -р Lagisetty обяснява, че кои от двете основни лекарства за пристрастяване към наркотични вещества – бупренорфин или метадон – хората имат достъп до, вероятно играе значителна роля в това кой е по -податлив на предозиране. Въпреки че и двете са рецепти, одобрени от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), те се използват по много различни начини.

„Метадонът трябва да се прилага чрез специална програма за лечение на пристрастяване и пациентите трябва да се явяват лично шест дни в седмицата, за да получат контролираната си доза“, обяснява Lagisetty. За разлика от това, 30-дневна доставка на бупренорфин може да бъде предписана от сертифициран лекар за първична медицинска помощ.

СВЪРЗАНИ: Когато се сближат две епидемии

„Теоретично можете да получите грижите си в по -малко стигматизирана среда. Можете да си вземете лекарства за диабет и разстройство на употребата на опиати и никой няма да знае, че се лекувате от пристрастяване, ако това беше нещо, за което се притеснявахте “, казва тя и добавя, че посещението в метадонова клиника почти всеки ден означава, че през деня няма работа гъвкавото свободно време и липсата на транспорт могат лесно да създадат бариери за достъп.

Първият път, когато се присъедини към програма за метадон, Пейн трябваше да пътува ежедневно до клиника близо до Гарфийлд Парк в далечната западна страна на града, никъде близо до мястото, където живееше.

Метадонът я умори, така че Пейн пушеше крек кокаин, за да се събуди сутрин. „Метадонът щеше да ме забави толкова много, че ще имам нужда от нещо, което да ме вземе. Исках да спра да използвам, но просто не можех, дори с метадона. И тогава метадонът ме накара да използвам други лекарства “, казва Пейн.

В резултат на това изследванията на урината й не се върнаха чисти. Увеличиха дозата й. Това я направи още по -уморена. Пътуването до клиниката беше далеч, дори когато тя се премести на 15 блока от дома. Тя спря да ходи.

„Ако хората могат да получат бупренорфин по -лесно, отколкото могат да си купят торба с наркотици, тогава повече хора ще търсят лечение. Но когато е скъп, сложен и труден за достъп и имате мощен и евтин хероин, хората ще продължат да го използват “, казва Колодни.

В проучване, публикувано през май 2019 г. в списание JAMA Psychiatry, Lagisetty и нейният екип анализираха данни от Националното проучване за амбулаторна медицинска помощ и Националното болнично проучване за амбулаторна медицинска помощ от 2004 до 2015 г. Те установиха, че белите пациенти получават рецепти за бупренорфин 35 пъти процентът на пациентите, които са цветни хора.

„Пристрастяването има много расистки корени и лечението на зависимостта е напълно отделено от останалата част от здравната система“, казва д -р Кънингам. „Метадоновите клиники са силно регулирани и специфично разположени в цветни общности, докато лечението с бупренорфин е по -малко регулирано и повече бели пациенти го получават, отколкото чернокожите. Това е огромен принос за тези нарастващи нива на предозиране с опиати сред чернокожите американци. ”

В допълнение, проучването от 2019 г. установи, че 34 процента от рецептите са платени с частна застраховка и 40 процента от пациентите, които са получили рецептата, са платени от джоба. Medicare и Medicaid, федерално здравно осигуряване, което покрива американци с ниски доходи, хора над 65 години и хора с увреждания, представляват само 19 % от посещенията, въпреки факта, че 30 % от всички американци са покрити от този вид застраховка. Според Kolodny, само 5 % от лекарите в САЩ са завършили осемчасовия курс на обучение, изискван от федералното правителство, преди лекар да може да предпише бупренорфин.

„Тъй като има толкова малко лекари, които могат да предписват бупренорфин, и голямо търсене, много от тях не се застраховат“, казва Колодни. „Дори и с добра застраховка, пациентите често трябва да плащат от джоба си и лекарите могат да посочат цената им. Това е мястото, където хората, които са от средната класа и които могат да плащат за лекари, могат да получат достъп до лечение, за разлика от хората, които трудно плащат. ”

Пейн беше един от късметлиите, поне в началото. „Майка ми щеше да ми плати, за да отида на лечение или да живея в хубави къщи по средата и това ще ме предпази от затвора“, казва Пейн, която казва, че понякога ходенето на лечение ще замени присъдата. „За първи път бях на лечение, когато бях на 17 и все още бях на застраховка на майка си. Тъй като имахме застраховка, достъпът ми беше невероятен. Беше напълно различен от всеки лечебен център, в който съм ходил без застраховка. ”

Преди да остарее от застраховката на майка си, Пейн не отговаряше на статистиката. Родителите й биха могли да си позволят да плащат от джоба си, за да я изпратят на добре оборудвани програми за стационарно лечение; застраховката взе останалото.

„Като чернокож американец грижите, които получавате, все още до голяма степен зависят от вашия клас“, казва Пейн. „Когато нямате достъп до застраховка, отивате в лечебни заведения, които не се поддържат много добре. Понякога нямат легла. Там живеят много хора, които идват от бедност. ”

Според Службата на Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, Министерството на здравеопазването на малцинствата, средният неиспаноязичен бял среден доход на домакинство през 2017 г. е бил с над 15 000 долара повече в сравнение с неиспаноезичните черни домакинства. Освен това 20 % повече бели американски домакинства са имали частно здравно осигуряване, отколкото черните домакинства.

„Като цяло достъпът до лечение е неравен, което го прави толкова различни хора, които получават различни видове лечение“, казва Lagisetty. Според Хансен бариерата за достъп започва от това кои фармацевтични компании са имали предвид, когато са създавали лекарствата. Тя казва, че фармацевтичните компании продават опиоиди с рецепта на лекари в крайградските райони, обслужващи предимно бели пациенти, и че маркетингът на бупренорфин следва същата тенденция. Lagisetty посочва, че бупренорфинът се продава като „безопасен за стабилния индивид. – Което означава бяло и крайградско – казва тя.

„Това надхвърля индивидуалните расови пристрастия на лекарите, това са и фармацевтичните компании“, казва Хансен. „Това е системен расизъм или структурен расизъм, а не имплицитно пристрастие на отделните лекари. Това е начинът, по който тези неявни връзки между расите и пристрастяването се впиват в тъканта на разработването на лекарства. ”